Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Greva bulgarilor a avut rezultat: s-au inteles cu turcii pentru autorizatiile de tranzit

Ministrii transporturilor din Bulgaria si Turcia au convenit sa suplimenteze cota autorizatiilor de tranzit, dupa negocieri de peste sase ore, care au avut loc ieri, la Ankara, informeaza BlackSeaNews.
Partile au convenit sa treaca treptat la liberalizarea totala a regimului de autorizatii, precum si asupra semnarii unui nou acord de colaborare in domeniul transporturilor. Prezentul acord bilateral a fost semnat in 1977.
 

 „Noul acord va prevedea toate autorizatiile bilaterale, dar la etapa actuala nu pot fi incluse si cele de terta tara. In orice caz, daca acest acord va fi elaborat in timp util si va intra in vigoare, atunci si cota autorizatiilor pentru terta tara va fi majorata considerabil”, a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Danail Papazov.
Potrivit ministrului, noul acord va fi elaborat si adoptat in luna martie, pentru ca la pana sfarsitul lui aprilie sa intre in vigoare.
Papazov a mai declarat ca de la 1 martie, pe teritoriul Turciei si Bulgariei, va functiona o linie fierbinte, la care va putea suna soferii atunci cand se vor confrunta cu dificultati la frontiera bulgaro-turca, precizand ca pana la intrarea in vigoare a noului acord de colaborare in transporturi, partile au convenit sa furnizeze reciproc toata asistenta necesara.
Din pacate pentru noi nu s-a putut gasi o solutie la fel de avantajoasa. Asociatiile care sunstin ca reprezinta interesele transportatorilor se cearta intre ele si nu pot avea o atitudine comuna puternica, iar negocierile reprezentantilor Ministerului Trasporturilor sunt fara succes.

Articole similare

Ad