Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania avertizata de Comisia Europeana sa ia masuri in privinta depozitelor ilegale de deseuri si sa curete iazurile de decantare

19 depozite de deseuri din Romania functioneaza inca fara a respecta legislatia UE privind deseurile si depozitele de deseuri, ceea ce reprezinta un risc grav pentru sanatatea umana si pentru mediu. Asta in pofida avertismentelor pe care tara noastra le-a primit de la Comisia Europeana. Pentru a stimula Romania sa isi accelereze actiunile in acest domeniu, Comisia a trimis oficialilor de la noi un aviz motivat.
 

De asemenea, Comisia a trimis un avuz motivat pentru a solicita Romaniei sa curete doua iazuri de decantare din exploatarile miniere de cupru si zinc din Moldova Noua. Iazurile de decantare sunt o sursa majora de pulberi toxice, cu consecinte semnificative asupra sanatatii umane si asupra mediului. Comisia este preocupata de faptul ca Romania nu a luat masurile necesare pentru a controla emisiile si pentru a preveni abandonarea siturilor si a initiat in privinta acestor aspecte proceduri in constatarea neindeplinirii obligatiilor, in octombrie 2012. Autoritatile romane au raportat cu privire la progresele inregistrate, insa obiectivele nu au fost inca indeplinite, iar grava problema a pulberilor toxice persista. Prin urmare, se trimite un aviz motivat, iar in cazul in care Romania nu actioneaza in termen de doua luni, Comisia poate sesiza cauza Curtii de Justitie a UE.

Articole similare

Ad