Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kandia Dulce, gazda programului “Arilog pentru copii”

Saptamana trecuta s-a desfasurat la fabrica celui mai mare producator roman de dulciuri, Kandia Dulce, prima vizita din cadrul programului "Arilog pentru copii" din acest an. Copiii membrilor Arilog si ai reprezentantilor presei au avut ocazia de a cunoaste intreg portofoliul de produse care cuprinde marci cunoscute ca Rom, Magura, tabletele Kandia, Primola, Laura si Novatini, Sugus, Silvana, Primola Cremita si Fit, asistand apoi si la modul de fabricatie al unora dintre acestea.
 

Compania, care in prezent are 500 de angajati, a fost fondata in 1948 ca "Fabrica de produse zaharoase Bucuresti" prin procesul de nationalizare a 5 fabrici private, al caror istoric dateaza din secolul 19. In 1991, compania a fost redenumita Excelent. In 1997-1998, o companie privata preia majoritatea actiunilor in procesul de privatizare al Excelent SA.
Perioada 2003-2004 aduce preluarea majoritatii actiunilor de la Kandia Timisoara, cele doua companii unindu-se intr-o noua entitate: Kandia-Excelent, toate facilitatile de productie fiind centralizate la Bucuresti. In 2006-2007 Kandia Excelent achizitioneaza marcile Sugus si Silvana de la Kraft, consolidandu-si pozitia pe piata dulciurilor din Romania, iar in iunie 2007 Cadbury intra pe piata din Romania prin achizitia pachetului majoritar de actiuni ale Kandia Excelent. Actiunile au fost preluate 100% in 2008, an in care sunt relansate cele mai importante marci, inclusiv Sugus, Silvana si Kandia. In februarie 2010 Comisia Europeana autorizeaza achizitia Cadbury de catre Kraft cu exceptia Romaniei si Poloniei, unde s-a decis vanzarea celor doua afaceri catre terti, iar in septembrie al aceluiasi an, Kraft Foods anunta vanzarea Cadbury Romania catre Fondul de Investitii Oryxa Capital, detinut de Meinl Group. Compania devine Kandia Dulce.
In ianuarie 2012 Kandia Dulce achizitioneaza compania locala Supreme Chocolat, adaugand in portofoliul sau marci precum Primola, Ulpio si Novatini.
Mai multe amanunte puteti citi in numarul urmator al revistei Logistica.

Articole similare

Ad