Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka Logistics – una dintre primele companii recunoscute ca transportator verde de către DHL

Girteka Logistics este una dintre primele companii de transport rutier de marfă care a primit certificatul de transportator verde de către unul dintre partenerii săi, DHL. Certificatul a fost conceput de compania de logistică cu sediul în Germania pentru a-și certifica subcontractanții, sporind transparența din spatele obiectivelor sale de sustenabilitate pentru părțile interesate.

DHL a chestionat peste 600 de parteneri de servicii selectați din Germania, Belgia, Spania și Țările de Jos cu privire la performanța lor în materie de sustenabilitate și, potrivit companiei, Girteka Logistics a fost una dintre primele companii care a primit certificatul.

„Suntem mândri să fim una dintre primele companii de expediții care au primit acest certificat. Ne încurajează să continuăm să ne concentrăm mai mult pe propulsiile alternative în viitor”, a declarat Pavel Kveten, Chief Operating Officer (COO) al unității de afaceri europene la Girteka Logistics.

Potrivit vicepreședintelui senior DHL Strategy & Operation Programs, Andreas Mündel, „decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare este un efort comun și trebuie să fie construită pe transparență și colaborare”. Certificatul DHL Green Carrier va permite companiei germane să implementeze „criterii uniforme și transparente atunci când vine vorba de cooperarea cu transportatorii noștri tereștri în viitor”, deoarece „această abordare ne aduce pe toți cu încă un pas mai aproape de obiectivul nostru ambițios de transport cu adevărat neutru din punct de vedere climatic”, a adăugat Mündel. Girteka Logistics face eforturi continue să fie lider în decarbonizarea serviciilor de transport rutier, operând un parc nou de camioane propulsate de cele mai recente motoare diesel Euro 6. În plus, compania, împreună cu partenerii săi, a căutat să utilizeze ulei vegetal hidrotratat (HVO) și soluții pentru trenuri intermodale care reduc emisiile de CO2 ale transportului rutier cu până la 85% și, respectiv, 90%. Girteka Logistics, împreună cu alți membri ai European Clean Trucking Alliance (ECTA), au salutat pachetul legislativ „Fit for 55” al Comisiei Europene (CE), care își propune să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990.

Articole similare

Ad