Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Wielton preia producătorul spaniol de remorci Guillén și intră pe o nouă piață europeană

Grupul Wielton a anunțat în ajunul Crăciunului că a achiziționat 80% din acțiunile companiei spaniole Guillén Desarrollos Industriales SL, producător de semiremorci și remorci cu peste 125 de ani de istorie, pentru 4,6 milioane EUR, valoarea finală urmând să fie cunoscută după depunerea rezultatelor financiare anuale ale firmei. Achiziția restului de 20% din acțiuni este planificată în 2026 după conceptul “earn-out”, în care prețul se va baza pe profitul EBITDA generat în 2025.

Datorită achiziției, Grupul își extinde operațiunile pe o altă piață importantă – Spania – cu un potențial de aproximativ 14.000 de unități pe an, și obține astfel acces și la piața portugheză de aproximativ 2.500 de unități pe an.

Tranzacția încheiată aduce și o serie de efecte de sinergie în producție, dezvoltare produse, vânzări și costuri. Acestea includ, printre altele posibilitatea extinderii portofoliului de produse Guillén pentru a include vehicule din Grupul Wielton, vânzarea produselor selectate ale Grupului prin canalele de distribuție Guillén sau producerea de produse ale Grupului Wielton nestandardizate în Spania pentru nevoile piețelor vecine (Franța, Portugalia). Locația fabricii Guillén ajută, de asemenea, la optimizarea costurilor de transport a produselor Grupului în sudul Franței și țările din nordul Africii.

Achiziția presupune, de asemenea, aprofundarea cooperării cu TIP Trailer Services, unul dintre cei mai mari jucători din lume pe piața de închiriere și service de camioane, care va fi responsabil pentru vânzarea produselor Guillén (după achiziția NEXT Rent, care făcea anterior parte din Grupul Guillén).

“Spania este o piață mare și interesantă pe care o urmărim de mult timp și o analizăm temeinic. Prin preluarea fabricii automatizate și robotizate de la Guillén, cu capacitate de producție de rezervă, deschidem posibilitatea unei creșteri rapide pe piețele spaniole și portugheze. Câștigăm o platformă suplimentară de producție și asamblare, situată în vecinătatea unor piețe importante – sudul Franței și nordul Africii. Această achiziție este pe deplin în conformitate cu strategia de dezvoltare continuă și planificată a Grupului Wielton. Sunt sigur că Guillén din cadrul Wielton Group va putea să-și folosească pe deplin potențialul de dezvoltare”, a declarat Paweł Szataniak, președintele Wielton Group.

GUILLÉN ȘI PIAȚA SPANIOLĂ A REMORCILELOR ȘI A REMORCILOR

Guillén este al șaselea producător de semiremorci și remorci din Spania, datând din 1895. Compania este specializată în producția de remorci cu prelată, dubă și containere și are o unitate de producție avansată tehnologic și automatizată într-un grad ridicat, situată în triunghiul de producție Valencia-Zaragoza-Barcelona, ​​pe autostrada care leagă Spania și Franța. Veniturile estimate ale Guillén la sfârșitul anului 2021 vor fi de peste 16 milioane EUR, cu vânzări de aproximativ 627 de unități. Baza de producție a companiei și zonele adiacente permit o creștere semnificativă a dimensiunii producției în următorii ani. Producătorul spaniol are peste 19.000 m2 de spații de productie, depozit are si birouri. Guillén are în prezent 89 de angajați. Scopul Grupului Wielton este de a crește volumul de producție Guillén la peste 1.600 de unități în 2025 și de a extinde gama de produse cu produsele Wielton Group.

“Suntem foarte bucuroși să ne alăturăm Grupului Wielton, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piața de semiremorci și remorci din Europa. Pentru Guillén, tranzacția este o oportunitate de a opera într-o organizație mare, internațională, o oportunitate de a dezvolta oferta de produse și o poziție de cumpărare mai puternică în aprovizionarea cu materii prime și componente. De asemenea, apreciem oportunitatea de a dezvolta în continuare marca Guillén, care a fost înființată ca o afacere de familie în urmă cu peste 125 de ani, adaugă Jose Luis Guillén, CEO al Grupului Guillén.

Grupul Wielton, prin strategia sa multi-marcă, se concentrează pe sprijinirea mărcilor locale care îl formează, dezvoltând în același timp sinergii la nivel de produs, producție, vânzări și costuri. Acest lucru permite creșterea potențialului companiilor individuale și consolidarea poziției pe piață a Grupului Wielton, menținând în același timp caracterul unic al fiecăreia dintre mărcile Grupului. Strategia adoptată va fi urmată în cazul Guillén, care, după ce s-a alăturat grupului Wielton, își va continua operațiunile sub denumirea actuală. Jose Luis Guillén, actualul coproprietar și CEO al Grupului Guillén, va fi responsabil pentru realizarea integrării.

„Respectând vasta experiență și profesionalismul lui Jose Luis Guillén și contribuția sa la dezvoltarea întregului Grup Guillén, îi încredințăm responsabilitatea de a derula procesul de integrare și de a continua managementul companiei. Sunt convins că acest lucru va permite o includere fără probleme a lui Guillén în Grupul Wielton și utilizarea eficientă a posibilelor efecte de sinergie. Achiziția extinde, de asemenea, domeniul de cooperare cu TIP, unul dintre cei mai mari jucători din lume pe piața de închiriere de camioane și service, care va fi responsabil pentru vânzarea produselor Guillén în urma achiziției NEXT Rent. Considerăm aceasta ca o oportunitate interesantă de a ne extinde canalele actuale de distribuție – adaugă Mariusz Golec, CEO al Wielton Group.

Achiziția companiei Guillén este în concordanță cu calea actuală de dezvoltare a Grupului prin achiziții, în urma achizițiilor anterioare ale mărcii italiene Viberti (2015), liderului pieței franceze – Fruehauf (2015), companiei germane Langendorf (2017) și Lawrence David (2018) din Marea Britanie. Combinația dintre creșterea organică și dezvoltarea prin achiziții permite Grupului să se extindă sistematic geografic și să consolideze poziția unuia dintre cei mai importanți producători de semiremorci din Europa.

Articole similare

Ad