Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE: Consultare publică privind timpii de conducere şi de odihnă pentru şoferii de autobuz

Comisia Europeană (CE) a lansat o consultare publică privind oportunitatea revizuirii reglementării timpilor de conducere şi de odihnă pentru şoferii de autobuz. Procedura se derulează între 23 noiembrie 2021 şi 15 februarie 2022 şi sunt invitaţi să răspundă toţi şoferii profesionişti, operatorii de transport cu autobuze şi autocare, organizaţii reprezentative pentru industrie, sindicate, autorităţi naţionale, dar şi oricare cetăţean interesat.

Scopul propunerii de revizuire a regulamentului 561/2006 este acela de a adapta mai bine legislaţia în vigoare specificului activităţii transportului de pasageri. Pentru aceasta este necesară colectarea a cât mai multe puncte de vedere privind reglementările actuale: condiţii de lucru pentru şoferi, stres şi oboseală, dificultăţi în respectarea legislaţiei, costuri aferente, dar şi provocările la care sunt supuşi şoferii în contextul pandemiei covid. De asemenea, se va putea evalua impactul propunerilor de modificare a legislaţiei asupra acestui sector de industrie.

Cei interesaţi să contribuie cu informaţii la consultarea publică trebuie să completeze un chestionar online, disponibil din pagina web https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12488-Bus-and-coach-drivers-EU-rules-on-driving-and-rest-times/public-consultation_en. Din motive de transparenţă, organizaţiile şi societăţile comerciale sunt rugate să se înregistreze în Registrul UE de Transparenţă.

Pe aceeaşi pagină web se poate consulta în orice moment numărul curent de puncte de vedere înregistrate. Până în prezent, din cele 22 de chestionare completate, 10 sunt din Germania.

Articole similare

Ad