Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vacantele exotice, tot mai cautate

Vacantele in destinatii exotice sunt din ce in ce mai accesibile ca pret si, in consecinta, preferate de tot mai multi romani. Pachetele turistice pentru Kenya, Republica Dominicana, Insulele Maldive etc. au ajuns comparabile ca pret cu Turcia. TUI TravelCenter a operat chiar curse charter in iarna acestui an catre Kenya si Mauritius si este posibil ca in perioada urmatoare sa se introduca si charterul catre Emiratele Arabe Unite, pentru Dubai.
 

Se constata o preferinta in crestere pentru achizitia pachetelor turistice in sistem „early booking“, astfel ca aproximativ 50% din achizitiile pentru perioada estivala din acest an au fost facute in primele doua luni ale anului. Pretul mediu al vacantelor a crescut cu 7%, potrivit lui Cosmin Marinof, director national de vanzari TUI TravelCenter, situandu-se la 430-440 de euro/persoana.
Turcia si Grecia vor ramane si in 2014 cele mai solicitate destinatii, insa si Spania vine puternic din urma, mai ales ca in cazul acesteia au fost introduse recent Tenerife si Palma de Mallorca. Bulgaria va cunoaste o stagnare sau chiar o descrestere in acest an, dupa ce in 2013 romanii nu s-au mai „inghesuit” asa de mult in tara vecina, a precizat Cosmin Marinof.
Desi si-a crescut numarul agentiilor cu 16 in anul trecut, ajungand in prezent la 80 de agentii, TUI TravelCenter acorda o importanta deosebita si segmentului de vanzari online, mai ales ca in 2013 15% din pachetele turistice au fost vandute prin internet.

Articole similare

Ad