Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dmitry Sotnikov (Kamaz) câștigă prima etapă a Dakar 2022

Învingătorul de la Dakar 2021, pilotul Kamaz Dmitry Sotnikov, a câștigat prima etapă a ediției din acest an a raliului, la 38 de secunde de Eduard Nikolaev (Kamaz) și la 9’15” de Ales Loprais (Praga), ce intervine astfel între primele două și următoarele două echipaje Kamaz, care au pierdut timp pentru că au avut anvelope înțepate sau au comis erori de navigație. Această ordine se păstrează și în clasamentul general.

Etapa întâi, denumită oficial 1B, a avut plecarea la Ha’il și întoarcerea tot la Ha’il și a inclus 333 km de cursă specială și 181 km de legătură, iar la finalul ei în bivuac a plouat puternic, ceea ce nu a modificat semnificativ activitatea echipajelor. Doar că s-a inundat tabăra din Al-Artawiyah, unde concurenții urmau să stea la finalul celei de-a doua etape, astfel că bivuacul a fost mutat rapid la Al-Qaisumah, unde era planificat finalul etapei a treia.

Traseul etapei 1B as inclus porțiuni nisipoase și peisaje montane, adică a fost rapid în prima treime, urmat de porțiuni cu dune mari pe suprafețe dure cu nisip, iar de la km 127 viteza a scăzut deoarece s-a intrat deja în zona muntoasă.

Următoarea etapă, a doua, are 338 km de cursă specială și se desfășoară între Ha’il  și Al-Qaisumah.

Articole similare

Ad