Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Intermodal: volum record în 2021 între portul Rotterdam și terminalul Wolfurt din Austria

Ruta TransFER care leagă portul Rotterdam și Wolfurt din Austria a atins un volum record în 2021. Cu peste 18.500 de TEU transportate, serviciul Rail Cargo Group a înregistrat o creștere de 170% de la începutul serviciului în 2016.

„În ultimii cinci ani, am observat o creștere constantă a fluxurilor de containere către și dinspre Austria pe calea ferată”, a comentat Franz Zauner, reprezentant regional al portului Rotterdam. În 2016, „serviciul a livrat 6.686 TEU-uri. Creșterea de atunci poate fi atribuită, pe de o parte, atractivității portului în sine. Pe de altă parte, am reușit să ne convingem clienții de calitatea și eficiența comercială a transferului nostru Wolfurt–Rotterdam”, a declarat și Bernhard Ebner, managerul unității de afaceri intermodale la RCG.

În prezent, serviciul oferă trei călătorii dus-întors pe săptămână. Două dintre acestea leagă Wolfurt de Rotterdam prin Kufstein în Austria și invers. A treia leagă Rotterdam de Wolfurt prin Frenkendorf în Elveția. „Acest tren conectează Europa de Vest cu centrele economice din sudul și sud-estul Europei, precum Koper și Trieste. În plus, este oferită o conexiune directă și la alte terminale austriece”, a subliniat Ebner.

La începutul anului 2022, RCG vrea să integreze și zona de est a Elveției pe ruta Wolfurt-Rotterdam,  compania urmând să lanseze trei conexiuni săptămânale între terminalele Frekendorf și Niederglatt și Wolfurt. Trenurile din Elveția vor avea apoi acces direct către Rotterdam și Belgia și portul Anvers. În plus, legăturile s-ar putea extinde și spre sud și spre porturile italiene Genova și La Spezia.

Articole similare

Ad