Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VW a facut un pas important spre preluarea integrala a Scania

Volkswagen a lansat, pe 21 februarie, o oferta publica pentru actionarii Scania, in scopul transferului tuturor actiunilor lor catre grupul german la pretul de 200 de coroane suedeze/actiune. Iar actionarii – fara Martin Winterkorn, Hans Dieter Pötsch, Francisco J. Garcia Sanz, Leif Östling si Ferdinand K. Piëch – s-au intalnit intr-o sedinta extraordinara pentru a discuta oferta si au decis infiintarea unui comitet independent format din membri ai bordului – Asa Thunman (presedintele si purtatorul de cuvant al comitetului), Peter Wallenberg Jr., Peter Abele, Johan Järvklo and Hakan Thurfjell – care sa evalueze oferta si sa ia deciziile ce se impun.
 

Acest comitet se va sprijini si pe parerea unor consilieri pe probleme de legislatie, finante si comunicare si isi va anunta opiniile cel tarziu cu doua saptamani inainte de expirarea perioadei acordate. Iar pana atunci recomanda tuturor actionarilor sa nu ia o decizie finala pana nu vor fi disponibile toate informatiile relevante. Printre consilierii comitetului se numara Deutsche Bank si Morgan Stanley (pe probleme financiare), Mannheimer Swartling (consilier juridic) si JKL (consilier pe probleme de comunicare).
Deocamdata se stie ca VW nu intentioneaza sa aduca schimbari semnificative in activitatea Scania: sediul central si centrele sale de dezvoltare vor ramane unde sunt in prezent, ceea ce este foarte important si pentru companie, si pentru Suedia in general.

Articole similare

Ad