Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CFR: Licitație pentru loturile 1 și 2 din proiectul de electrificare a liniei CF Cluj Napoca – Oradea. Viteza trenurilor de marfă va crește la 120 de km/h

Peste 3 miliarde de lei vor fi alocate de către Compania Naţională de Căi Ferate „CFR“ SA pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secţiunile Cluj – Aghireş (lotul 1) şi Aghireş – Poieni (lotul 2), potrivit unui comunicat de presă al operatorului feroviar naţional.

Licitaţia lansată de CFR S.A. este aferentă obiectivului „Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor“, în vederea creşterii vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea financiară totală estimată a contractelor este de 2,978 miliarde lei (fără TVA), din care 1,505 miliarde lei (fără TVA), pentru lotul 1 Cluj – Aghireş, respectiv 1,473 miliarde lei (fără TVA), pentru lotul 2 secţiunea Aghireş – Poieni.

Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 – Transport sustenabil – Reforma 1.5 – Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.

Obiectivul general al celor două contracte de prestări servicii este electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km) pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate.

De asemenea, se are în vedere atingerea unor obiective specifice, precum: modernizarea staţiilor (inclusiv haltele de mişcare); modernizarea instalaţiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului; instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii, şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.

Durata de implementare a proiectului este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: şase luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, 60 de luni pentru perioada de garanţie a obiectivului.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 14 februarie 2022, iar deschiderea acestora este programată în aceeaşi zi, la ora 15:00.

Anunţul de participare la procedurile licitaţiilor deschise şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Articole similare

Ad