Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conferinţa Anuală de Fiscalitate EY, planificată pentru 20 ianuarie

Conferinţa Anuală de Fiscalitate, organizată de echipa Ernst & Young (EY), pe 20 ianuarie a.c., va aborda probleme de oportunitate, curiozitate, perseverență și tehnologie în 2022. Se va discuta, de asemenea, despre impactul modificărilor fiscale și legislative discutate la sfârșitul lui 2021, care se vor aplica în acest an.

„ Am început 2021 încrezători că avem în față un an plin de promisiuni – politici fiscale stimulatoare, chiar aciclice, creștere economică, predictibilitate fiscală. Avea să fie un an de redresare și renaștere.

Ce s-a întâmplat cu adevărat? Creșterea economică s-a bazat pe îndatorare – consum și împrumuturi, inflație mare, scăderea veniturilor bugetului public din impozite și contribuții la asigurările sociale (27,2% din PIB), ceea ce ne-a făcut să ne poziționăm printre ultimii din Uniunea Europeană. Transparența a fost consolidată (raportarea DAC 6) și a început implementarea unui nou sistem de raportare – Standard Audit File for Tax (SAF-T) – care, deși pe termen lung va aduce simplificare, va implica creșterea forței de muncă sau a tehnologie, influenţând costul aferent companiilor pe termen scurt”.

Mai multe informații despre agenda evenimentului, vorbitori și detaliile de înregistrare sunt disponibile pe https://eytaxconference.virtualevent.ro/app/login.

Articole similare

Ad