Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lenovo, noul client al DB Schenker și Lufthansa Cargo pentru un transport fără emisii de Carbon

Furnizorul global de tehnologie hardware Lenovo a decis să transporte cele 20 de tone de mărfuri pe săptămână de la Shanghai (PVG) la Frankfurt (FRA) prin intermediul serviciului charter acoperit 100% de combustibil pentru aviație sustenabil (SAF). SAF este produs din deșeuri regenerabile și materii prime reziduale, cum ar fi uleiurile de gătit uzate. Produsele Lenovo transportate includ laptopuri, notebook-uri și PC-uri atât pentru clienții privați, cât și pentru cei corporativi.

Thorsten Meincke, membru al consiliului global pentru transport aerian și maritim la DB Schenker: „Zborurile noastre unice SAF full charter ajută companiile să-și facă transporturile mai sustenabile. Lenovo este un client major pentru această inițiativă care schimbă jocul și un exemplu al felului în care expeditorii sunt dornici de o tecere reală către transporturi mai ecologice. Așteptăm cu nerăbdare să vedem și alte companii care ar dori să acorde prioritate decarbonizării lanțurilor lor de aprovizionare împreună cu noi.”

Gareth Davies, Head of Global Logistics la Lenovo: „Sustenabilitatea este esențială pentru afacerea noastră și pentru misiunea noastră de a furniza o tehnologie mai inteligentă pentru toți. Ne îmbunătățim și mai mult soluțiile prin această colaborare cu DB Schenker și Lufthansa Cargo. Pentru toate companiile și persoanele, adoptarea de programe care îmbunătățesc sustenabilitatea este incredibil de importantă și suntem încântați de acest nou parteneriat.”

Ashwin Bhat, Chief Commercial Officer la Lufthansa Cargo: „Efortul nostru comun cu DB Schenker de a evita emisiile de CO2 este în continuă creștere. Un număr tot mai mare de clienți realizează că trebuie să lucrăm împreună în toate industriile pentru a ne atinge obiectivul comun. Doar împreună putem face o diferență reală. Cu zborurile noastre acoperite SAF, facem munca de pionier.”

DB Schenker și Lufthansa Cargo au început prima conexiune obișnuită de marfă aeriană full charter acoperită de SAF din lume între Frankfurt și Shanghai în aprilie 2021 și au extins misiunea comună pe tot parcursul programului de zbor de iarnă. CO2 eliberat în timpul arderii în motor este doar CO2 îndepărtat din atmosferă în timpul fazei de fotosinteză a plantelor care au fost utilizate pentru a produce uleiurile din care este rafinat SAF.

Optând pentru modul de transport bazat pe SAF oferit de DB Schenker în cooperare cu Lufthansa Cargo, Lenovo economisește aproximativ 20 de tone de kerosen convențional pe zbor și, astfel, 62 de tone de gaze cu efect de seră (CO2e Well-to-Wheel) săptămânal. În plus, aproximativ 16 tone de CO2e rezultate din producerea și transportul SAF (emisii în amonte) sunt compensate prin măsuri compensatorii, astfel încât per ansamblu este atinsă neutralitatea totală a carbonului.

Articole similare

Ad