Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patru echipaje Kamaz pe primele patru locuri, cu două etape înainte de finalul Dakar 2022

Etapa a zecea a Dakar 2022, de la Wadi ad-Dawasir la Bisha, a avut 375 km de cursă specială și 384 km de cursă de legătură. Dmitry Sotnikov (Kamaz) a obținut a patra sa victorie din acest an și a 15-a din întreaga carieră, la 1’27” de Eduard Nikolaev (Kamaz), ordine care se păstrează și în clasamentul general, la 10’18”. Pe podiumul etapei a 10-a a mai urcat Andrey Karginov (Kamaz), la 1’49” de lider, acest pilot depășindu-l acum în clasamentul general pe Ales Loprais și fiind al patrulea, după Sotnikov, Nikolaev și Anton Shibalov (Kamaz).

Etapa a 10-a a fost o dramă pentru mulți concurenți, dunele joase cu nisip moale, care nu păreau pline de pericole, ducând la oprirea a două echipaje de camioane, conduse de Ales Loprais și Gert Huzink, despre care nu s-a știut nimic câteva ore, dar s-a aflat apoi că vehiculele erau avariate grav, însă niciun sportiv nu avea probleme. Unul dintre motivele acestor incidente a fost poate și vizibilitatea scăzută, câtă vreme soarele bătea din față și era foarte strălucitor. Iar camionul hibrid Renault a avut și el probleme la abordarea unei dune, s-a rupt în două și a părăsit competiția.

Cele mai multe incidente au avut loc în prima parte a cursei, dar ele nu au lipsit nici pe secțiunile următoare de drum. Pe măsură ce caravana s-a îndreptat spre vestul Peninsulei Arabia, traseul a câștigat și în altitudine, cel mai înalt punct atins în ziua a 10-a de concurs fiind la 1.700 m deasupra nivelului mării, unde, pe potecile înguste de munte, cu numeroase pietre și treceri aproape imposibil de observat, echipajele de camioane riscau să piardă timp nu numai cu înlocuirea anvelopelor înțepate, ci și în ambuteiaje, de unde era greu de ieșit din cauza spațiului mic de manevră.

Etapa a 11-a, penultima din acest an, este o nouă buclă, cu plecare din Bishy și întoarcere în același loc, și are 346 km de cursă specială și 155 km de legătură.

Articole similare

Ad