Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia crește numărul de autorizații de muncă pentru șoferi extracomunitari

Guvernul italian include transportul rutier printre activitățile pentru care se acordă autorizații de muncă cetățenilor extracomunitari, limitând însă activitatea la conducerea vehiculelor comerciale. Ca și în anul precedent, transportul rutier se încadrează în categoria mai largă care include construcții și turism.

Astfel, Guvernul Italiei răspunde numeroaselor solicitări ale transportatorilor și asociațiilor patronale care s-au plâns în mod repetat de criza de șoferi în peninsulă.

Numărul permiselor de muncă acordate în 2022 șoferilor extracomunitari crește de la 6.000 la 20.000, dintre care 17.000 pentru țările care au semnat acorduri de imigrare cu Italia și 3.000 pentru țările în care astfel de acorduri vor intra în vigoare în 2022.

Modalitățile de aplicare sunt ilustrate în Decretul special, care va fi publicat pe 17 ianuarie 2022 în Monitorul Oficial al Italiei. Din 12 ianuarie este disponibil software-ul de precompletare a formularelor, care trebuie trimise electronic la Ministerul Afacerilor Interne din Italia, în timp ce depunerea cererilor va începe pe 27 ianuarie și va fi posibilă până pe 17 martie.

Cererile vor fi procesate în ordinea în care vor fi primite. Cererile pot fi trimise de companiile de transport rutier de mărfuri în numele unor terți înscriși în Registrul Transportatorilor Rutieri și REN. În cazul utilizării lucrătorilor în transportul internațional, aceștia trebuie să dețină documente de calificare profesională pentru această activitate.

Articole similare

Ad