Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ÖBB Rail Cargo Group: Creștere semnificativă de volume pe autostrada rulantă Ro-La

Anul trecut, ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a transportat peste 160.000 de camioane pe autostrada rulantă (Ro-La) Brenner prin intermediul celor două conexiuni Wörgl – Brenner și Wörgl – Trento, cea mai mare valoare din ultimii zece ani.

În același timp, în 2021 ponderea transportului de tip Ro-La în totalul traficului care tranzitează regiunea Tirolului ar putea fi crescută. Potrivit grupului austriac, creșterea numărului de camioane transportate pe autostrada rulantă (Ro-La) a fost „semnificativ mai mare decât creșterea numărului de camioane care au tranzit Pasul Brenner pe șosea”, a anunțat ÖBB Rail Cargo Group la finalul săptămânii trecute.

Transportul camioanelor pe tren a „performat foarte bine” în 2021, după cum arată RCG pe toate legăturile Ro-La (Wörgl – Brenner; Wörgl – Trento și Wels – Maribor) s-au transportat în total cu 29% mai multe camioane anul trecut decât în 2020. Cifrele fiind mai mari și decât cele din 2018 și 2019. În total, peste 187.000 de camioane au folosit una dintre conexiunile Ro-La ale ÖBB anul trecut. Cele mai multe camioane pe transportul Ro-La circulă pe ruta Wörgl – Brenner și retur, acolo unde sunt disponibile aproximativ 20 de călătorii dus-întors pe zi. Chiar și cu tendința de creștere, RCG dă asigurări în comunicatul de presă că există capacitate suficientă „care poate fi extinsă în continuare dacă este necesar”.

Articole similare

Ad