Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

67% dintre companiile din întreaga lume cred că pandemia a stimulat acțiuni în problemele ESG

Un sondaj realizat de GlobalData a arătat că 67% dintre cei 1.500 de directori ESG – Environment, Social, Governance (mediu, social, guvernanță) – și CSR – responsabilitate socială corporativă – din toate industriile cred că pandemia de Covid-19 a sporit atenția asupra problemelor de mediu (ESG). Compania de date și analiză observă că zguduirea status quo-ului de către Covid-19 a determinat întreprinderile să vadă cât de realizabil poate fi progresul de mediu, unele dintre industriile mai poluante începând să ia măsuri.

Filipe Oliveira, analist tematic la GlobalData, comentează: „Întreruperea bruscă a numeroaselor activități comerciale din cauza Covid-19 i-a determinat pe mulți să realizeze că acțiunea de mediu era mult mai fezabilă decât se credea anterior. Cea mai mare parte a concentrării și investițiilor în cadrul ESG se îndreaptă către problemele de mediu – 69% au prioritizat problemele de „mediu”, în timp ce 16% au prioritizat problemele „sociale” și 15% pe cele de „guvernare” – cu toate acestea, pandemia a determinat companiile să se confrunte cu noi provocări sociale și de guvernanță, deoarece companiile au trebuit să-și intensifice practicile de management al riscurilor în timp ce se confruntă cu o nouă problemă majoră de sănătate și siguranță.”

Sondajul „ESG Strategy Survey 2021 – Thematic Research”, a dezvăluit, de asemenea, un larg consens cu privire la importanța ESG în luarea deciziilor, 65% dintre respondenți notând problemele de mediu ca „foarte importante”, iar 32% au spus că sunt doar „importante”. Marii poluatori par mai adaptați la importanța ESG, mai mulți reprezentanți ai companiilor de ambalare, minerit, petrol și gaze, auto și energie spunând că problemele ESG sunt „foarte importante” în comparație cu alte sectoare.

David Leggett, analist auto la GlobalData, comentează: „Pe măsură ce ne revenim în urma pandemiei, liderii companiilor de automobile sunt din ce în ce mai mult adaptați la problemele ESG. Exemple în acest sens includ impulsul pentru mai multe vehicule electrice (EV) și sustenabilitatea în activitățile de producție, rațiune solidă de afaceri pentru a investi selectiv în tipuri de produse cu un potențial de creștere mare, cum ar fi vehiculele electrice, și pentru a economisi costuri ori de câte ori este posibil, de exemplu, în utilizarea energiei. Covid-19 a necesitat o repornire a strategiilor corporative auto într-o lume schimbată.”

Rohit Ravetkar, Power Analyst la GlobalData, comentează: „Pandemia conduce la evaluarea urgentă a problemelor din sectorul energetic care au fost pe plan secundar anterior, inclusiv politicile ESG. Pe măsură ce consumatorii caută mărci pentru leadership în domeniul mediului, multe companii s-au angajat să impulsioneze schimbări de durabilitate, în special în sectorul energetic, anunțând o tranziție către resurse mai curate și eficiență energetică. Aceste companii includ EDF, Enel și engie. Între timp, s-au făcut progrese mari în direcția obiectivelor ESG – de exemplu, au existat adăugări semnificative de capacitate regenerabilă la nivel global în timpul pandemiei, în special pentru tehnologii precum solar PV și energia eoliană.”

Bargavi Gandham, Oil & Gas Analyst la GlobalData, comentează: „De la izbucnirea Covid -19, companiile de top de petrol și gaze și-au reevaluat operațiunile, cu accent pe energia curată. Acest lucru a adus o schimbare în abordarea lor față de ESG, în special în ceea ce privește aspectul de mediu. Activitățile liderilor precum Shell, BP și Equinor s-au prelungit, de asemenea, către jucători mai mici, companii petroliere naționale și companii de servicii. Aproximativ 1.800 de jucători din industrie s-au angajat să atingă emisiile nete zero de carbon până în 2050. În general, pandemia a permis industriei și oamenilor să înțeleagă și să aprecieze importanța ESG.”

Filipe Oliveira, analist tematic la GlobalData, notează: „A fost pus un accent uriaș pe problemele de mediu. În mod îngrijorător, o majoritate semnificativă a respondenților la sondaj au spus că problemele de guvernanță erau atât mai puțin importante, cât și concentrarea a mai puține investiții: doar 20% au spus că guvernanța este cel mai important factor ESG. Practicile inadecvate de guvernanță vor face mai probabil ca companiile să nu atingă obiectivele ESG, inclusiv pe cele care le-ar îmbunătăți evidențele sociale și de mediu. Toate 3 sunt necesare pentru a asigura progresul.”

Informații bazate pe raportul GlobalData: ESG Strategy Survey 2021

Raportul anual al GlobalData ESG Strategy Survey se bazează pe un sondaj efectuat pe 1.500 de lideri și directori ESG din întreaga lume. Sondajul a fost conceput pentru a ajuta la înțelegerea măsurii în care companiile planifică și implementează practici ESG. Directorii și liderii ESG și CSR au fost întrebați despre planurile și procedurile companiei lor și despre opiniile lor cu privire la diferite aspecte conexe, inclusiv importanța factorilor ESG specifici și impactul planurilor ESG asupra veniturilor. Eșantionul GlobalData ține cont de PIB-ul național pentru a se asigura că opiniile respondenților sunt reprezentate corect în toate țările importante. De asemenea, interviurile au vizat 21 de industrii. Toate interviurile cantitative au fost realizate în mod confidențial. Lucrarea de teren pentru Sondajul ESG 2021 a fost efectuată online în octombrie 2021.

Articole similare

Ad