Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lhyfe și ENERPARC AG din Germania își unesc forțele pentru a produce hidrogen regenerabil din energia solară

Lhyfe, un pionier global și un jucător pur în producția de hidrogen verde regenerabil, a semnat primul său proiect alimentat cu energie solară fotovoltaică. Acesta este primul proiect oficial al companiei care utilizează altă energie decât energia eoliană. În Germania, în Brandenburg, Lhyfe își va cupla sistemul de producție de hidrogen la instalația fotovoltaică de 20 MW a ENERPARC, unul dintre cei mai mari dezvoltatori fotovoltaici din Germania.

Deja văzuți ca lideri de piață în sectoarele lor respective, Lhyfe și ENERPARC împărtășesc dezvoltarea și implementarea soluțiilor individuale și personalizate. Cu sediul în Luckau, Brandenburg, acest proiect este destinat să deservească industria, companiile de transport, benzinăriile și municipalitățile din regiune.

Transformarea cu succes a industriei și a sectorului transporturilor către neutralitatea climatică depinde în mare măsură de hidrogenul regenerabil. Înființarea de unități de producție descentralizate într-un stadiu incipient și punerea lor la dispoziția clienților locali va juca un rol cheie în sprijinirea acestei transformări. În plus, înființarea de unități locale de producție ar trebui să servească la reducerea dependențelor emergente de import ale Uniunii Europene pe termen lung.

Centrala de 5 MW, care va fi deținută în totalitate de Lhyfe, va produce până la 1.200 kg de hidrogen verde pe zi. Construcția șantierului va începe în vara anului 2022, primele livrări fiind programate pentru sfârșitul anului 2023.

„Pentru producția competitivă de hidrogen verde, o aprovizionare favorabilă cu energie electrică este de o importanță decisivă. Furnizarea directă de energie solară produsă local pentru electroliză este, prin urmare, deosebit de eficientă. Acest proiect este un parteneriat foarte valoros care extinde și mai mult filosofia ambelor companii: o Transformare ecologică durabilă și, în același timp, economică a sectorului energetic”, spune Armin Scherl, Șef de Inginerie Sisteme la ENERPARC AG.

Matthieu Guesné, președintele fondator al Lhyfe, adaugă: „Suntem încântați să anunțăm acest al doilea proiect în Germania. Și suntem și mai mândri de acest proiect, deoarece va fi primul nostru proiect oficial care folosește o altă energie decât eoliană. Pentru a realiza un succesul tranziției energetice, trebuie să ne adaptăm la toate energiile regenerabile disponibile în regiuni și, prin urmare, suntem foarte dornici să participăm la tranziția din Brandenburg cu energia solară a ENERPARC.”

În septembrie 2021, Lhyfe a inaugurat primul loc de producție industrială din lume pentru hidrogen regenerabil din turbine eoliene. În decembrie, compania a anunțat prima sa colaborare în Germania cu participarea sa la proiectul H2goesRail al Deutsche Bahn. Compania are deja aproximativ 60 de proiecte în Franța și în străinătate, iar această colaborare cu unul dintre cei mai mari dezvoltatori de energie solară din Germania deschide perspective deosebit de interesante în această țară.

Articole similare

Ad