Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arilog solicita Guvernului dezvoltarea infrastructurii si amanarea introducerii accizei la combustibil

Pe 6 martie, Arilog a trimis o adresa catre primul ministru, Victor Ponta, prin care solicita ca in Programul de guvernare al actualului cabinet sa se prioritizeze dezvoltarea infrastructurii de autostrazi cu Fonduri Europene. Mai exact, se face referire la:
1. Tronsonul Pitesti – Curtea de Arges – Sibiu, componenta necesara pentru sustinerea si dezvoltarea platformelor industriale de la Craiova, Pitesti, Valcea, Sibiu, Sebes, atat in industria de automotive, dar si in cea chimica si petroliera.
 

In plus, acest tronson ar ajuta la dezvoltarea turismului din zona si la crearea unei legaturi sigure si rapide cu litoralul romanesc.
2. Centura de Sud a Bucurestiului, care reprezinta legatura intre Autostrada A1 si Autostrada A2 pentru tranzitul catre Giurgiu si portul Constanta, care ar scurta considerabil timpul de condus, atat pentru traficul de marfa, cat si pentru cel de calatori.
3. Continuarea lucrarilor la celelalte tronsoane din vestul tarii: Deva – Lugoj, Lugoj –Timisoara, astfel incat la finalul lui 2014 sa ne racordam la Sistemul European de Autostrazi, prin vama Nadlag, fapt ce ar putea ajuta si la integrarea in Schengen.
4. Amanarea intrarii in vigoare a majorarii accizei la combustibili pana la prezentarea si dezbaterea publica a studiului de impact.

Articole similare

Ad