Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk raportează venituri mai mari în T4 2021 decât a previzionat

Deși nu mai reprezintă o surpriză, pe fondul continuă a creșterii ratelor de transport maritim, Maersk a înregistrat venituri în T4 2021 mai mari decât se prognozase inițial.

A.P. Møller – Mærsk arată că datele financiare preliminare neauditate pentru T4 2021 au depășit așteptările anterioare, aducând cu venituri de 18,5 miliarde de dolari, un EBITDA de bază de 8 miliarde de dolari și un EBIT de bază de 6,8 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat la finalul săptămânii trecute. În timp ce volumele pe serviciul Oceanic au scăzut cu 4%, tarifele medii de transport au cunoscut o creștere cu 80% în T4 2021 comparativ cu anul precedent.

Compania a spus că rezultatul puternic din acest ultim trimestru reflectă „continuarea situației excepționale a pieței de containere maritime cauzată de perturbările globale ale lanțurilor de aprovizionare, care au condus la creșterea în continuare a tarifelor de transport containere”.

Maersk a adăugat că va oferi o perspectivă revizuită pentru T1 2022 și întregul an 2022, ca parte a Raportului anual 2021, care urmează să fie publicat pe 9 februarie 2022.

Articole similare

Ad