Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Viniete și pentru camionete (3,5-7,5 t). Transportul în cont propriu va fi însă scutit.

După ce Comisia Europeană a propus includerea tuturor vehiculelor cu greutatea cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone la plata vinietei pe distanța parcursă, ar putea exista acum o excepție pentru micii artizani (cei care fac transport în cont propriu).

Comisia pentru Transport a Parlamentului European a aprobat o scutire a meșterilor de la plata taxei pentru autoutilitare cu greutatea cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone, inițiativă salutată de Asociația Germană a Industriei Construcțiilor din Germania (ZDB), țară în care transportul în cont propriu cu astfel de autovehicule este scutit de la plata “maut” și care, dacă la nivel european nu se aprobă excepția, nu o mai poate aplica nici pentru artizanii germani.

Constructorii germani se plâng că ar fi împovărate financiar în mod disproporționat de o taxă de drum din cauza rețelei de taxare extrem de extinse în comparație cu alte state membre. Rețeaua germană de taxare se extinde acum nu doar la autostrăzi, ci și la întregul sistem rutier federal, ajungând, astfel, la un total de 52.000 km.

Articole similare

Ad