Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: în 2021 motorina pentru transportul rutier a crescut cu 19%

Prețul mediu la pompa de motorină în decembrie 2021 a fost de 1589,30 euro la mia de litri, în scădere cu 21,18 euro față de luna precedentă și revenind astfel la nivelul din octombrie. Acest lucru este vizibil în actualizarea lunară oferită de Ministerul italian al Transporturilor pentru a calcula costurile de exploatare ale transportului rutier, dar din păcate aceasta este o scădere temporară.

De altfel, sondajul Ministerului Dezvoltării Economice pentru săptămâna 3-9 ianuarie 2022 arată deja o creștere la 1598,01 euro la mia de litri. Dacă luăm apoi în considerare întregul an, din ianuarie până în decembrie transportatorii rutieri au suferit o creștere de 18,75%, sau cu 251 de euro mai mult la mia de litri.

Revenind la decembrie 2021, prețul motorinei de luat în considerare pentru costurile de exploatare ale transportului rutier variază, ca întotdeauna, în funcție de masa vehiculului și de la clasa de mediu a acestuia. Toate vehiculele cu masa totală de până la 7,5 tone și cele cu o masă mai mare și echipate cu motoare până la Euro IV separă doar componenta TVA și, prin urmare, plătesc 1,302 euro pe litru pentru motorină. Vehiculele cu masa totală ce depășește 7,5 tone și cu motoare de la Euro V în sus beneficiază și de reducere la accize și plătesc 1,088 euro pe litru pentru motorină.

Articole similare

Ad