Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitii record pe piata de retail in T4

In 2013, piata europeana de retail a inregistrat investitii record de 34 miliarde de euro, de la 29 miliarde inregistrate cu un an inainte. Activitatea s-a intensificat in trimestrul al patrulea cand au fost inregistrate tranzactii de 12 miliarde de euro.
Marea Britanie si Germania au raporta 33%, respectiv 27% din volumele raportate pentru anul trecut Totusi, cea mai mare crestere a fost inregistrata in sudul Europei, in crestere de la 0,7 miliarde de euro la 3 miliarde.
 

Investitiile in centrele comerciale au crescut rapid in 2013, tranzactiile ajungand la valori de 17 miliarde de euro, de la 13,7 miliarde de euro. Piata din Marea Britanie a fost extrem de activa, totalizand 31% din totalul volumelor tranzactionate la nivel european.
DTZ Echinox anticipeaza ca investitiile pe piata de retail vor creste la 38 de miliarde de euro in 2014, din care 17-18 miliarde vor viza doar centrele comerciale.
„In Romania, volumul investitiilor in sectorul de retail a crescut semnificativ in 2013 comparativ cu 2012, la aproape 190 de milioane de euro, ceea ce reprezinta aproape 60% din totalul investitiilor in proprietati comerciale. Analizand volumele totale inregistrate la nivel european, tranzactiile locale au reprezentant mai putin de 1% din total, cele mai multe achizitii fiind realizate de un singur investitor. Ne asteptam ca Romania sa devina mai atractiva pentru investitorii straini, in special pentru aceia care vizeaza yield-uri mai mari decat in Europa de Vest“, a declarat Marius Grigorica, Senior Consultant DTZ Echinox.

Articole similare

Ad