Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Probleme importante la principalele terminale de containere din Anvers

Vremea cețoasă din ultimele zile a cauzat întârzieri majore la principalele terminale de containere din Anvers. Timpii de așteptare de peste opt ore nu mai reprezintă o excepție. Unii șoferi au fost chiar nevoiți să petreacă noaptea la terminal.

Ceața din ultimele zile a avut consecințe grave pentru manipularea containerelor la marile terminale ale portului Anvers. „Ne confruntăm cu timpi de așteptare de 8,5 ore sau mai mult. Unii șoferi au fost nevoiți să petreacă noaptea la terminal. Nu există facilități pentru a petrece o noapte confortabilă acolo”, a declarat un transportator pentru Transportmedia. Deși companiile de transport sunt încurajate să își rezerve locurile la terminal cu 48 de ore înainte de a ajunge, cozile tot se formează: „Vom avea probleme cu timpul de lucru dacă lucrurile vor continua în aceeași manieră“, a completat acesta. Mesajul este același la Transport Gommeren. „Unul dintre șoferii noștri a petrecut noaptea pe chei, a așteptat de la ora 17. la 4 a.m.”, spune Maarten Gommeren. „2022 se conturează a fi un an în care congestia structurală va rămâne semnificativă“, a spus acesta.

Prognozele pentru zilele ce vor urma nu sunt prea liniştitoare. „Ceața continuă să provoace perturbări”, afirmă Kris Thieren, purtătorul de cuvânt al DP World. „Aseară (în jurul orei 3 dimineața) operațiunile trebuiau oprite, ASC-urile (stivuitoare automate) puteau încă funcționa în aceste condiții, dar într-un ritm mai lent. În această dimineață ne-am reluat munca, dar în prezent este situația este foarte aglomerată“

În terminalul MSC PSA European Terminal (MPET) situația e problematică de ceva timp.

Articole similare

Ad