Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Traficul de marfă China-Europa a ajuns la 15.000 de călătorii în 2021, în creștere cu 22%

Un record de 15.000 de călătorii cu trenul de marfă China-Europa au fost efectuate în 2021, în creștere cu 22% față de anul precedent, potrivit operatorului feroviar din China.

Volumele, de asemenea, au fost în creștere, pe calea ferată fiind transportate anul trecut 1,46 milioane TEU, în creștere cu 29% față de 2020, arată datele publicate recent de China State Railway Group Co. Operatorul a coordonat deschiderea unei noi linii terestru-mare în regiunea de vest a Chinei, transportând 570.000 TEU pe tot parcursul anului, în creștere cu 57,5% pe an.

Trenurile marfare pe relația China-Europa au devenit o „ancoră a stabilității” puternică în lanțul global de aprovizionare pe fondul perturbărilor cauzate de pandemie, esențială pentru buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare din Europa Centrală și Asia Centrală, precum și pentru a oferi încă o opțiune pentru întreprinderile vulnerabile la creșterea costului transportului internațional de mărfuri maritime și aeriene pe tot parcursul anului 2021, au spus experții. Guvernul de la Beijing a început să elimine subvențiile acordate transportului feroviar în 2018, iar anul acesta ele vor fi eliminate complet.

Articole similare

Ad