Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE acordă 20 de milioane de euro pentru autostrăzi inteligente în Spania

Comisia Europeană a aprobat ca 20 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență să fie folosiți de Spania pentru realizarea de autostrăzi inteligente, care vor contribui la creșterea siguranței rutiere și a sustenabilității, datorită tehnologiilor digitale. Banii vor fi folosiți pentru implementarea unor sisteme inteligente care să permită o comunicare mai bună și servicii de informare pe autostrăzile și tunelurile din această țară. Pe de o parte, ele vor îmbunătăți siguranța traficului, eficiența, interoperativitatea, eficiența energetică și inovația drumurilor aflate în concesiune, iar pe de altă parte, vor crește siguranța în operarea și întreținerea acestor drumuri.

Printre aceste sisteme se numără cele de detectare automată a incidentelor, cele de monitorizare a condițiilor atmosferice, sistemele de control al iluminării inteligente, sistemele care fac rețeaua națională de transport mai interoperabilă și cele care permit întreținerea automată, de la distanță, folosind drone și mașini digitalizare.

Schema se va desfășura până la 31 decembrie 2024 și sprijinul UE va avea forma unor granturi directe și va fi acordat, după o procedură de selecție, concesionarilor și companiilor care se ocupă de operarea și întreținerea rețelei rutiere.

Articole similare

Ad