Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: CNA-FITA cere reducerea taxei de motorină

Asociația de transport și logistică italiană CNA-FITA cere reducerea cât mai rapidă a taxelor de motorină, în caz contrar mii de companii italiene de transport vor intra în faliment. Deja prețul mediu din ianuarie a depășit cu 28 de cenți tariful mediu din 2020.

În Italia, conform calculelor efectuate de asociația CNA-FITA, la tarifele actuale, costurile de exploatare ale unui camion cresc la 9.300 de euro pe an, ceea ce înseamnă 7% din valorile indicative ale TCO-ului. Combustibilul este și mai greu pentru vehiculele ecologice. Spre exemplu, un camion alimentat cu metan – explică asociația într-o notă – trebuie să suporte o creștere de 86,6% a prețului combustibilului, care se traduce printr-o creștere a cheltuielilor de peste 18.000 de euro pe an. „Un paradox care penalizează companiile care au făcut investiții verzi”.

Asociația avertizează că prețul mediu în a doua jumătate a lunii ianuarie a ajuns la 1,60 euro/litru cu o creștere de 28 de cenți față de media anului 2020 . Iar la metan a depășit 1,81 euro/kg, forțând multe companii să-și oprească vehiculele din cauza costurilor nesustenabile.

Articole similare

Ad