Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Circa 55 lei chiar si pentru 10 minute de tranzit in Marea Britanie

Incepand cu 1 aprilie, in Marea Britanie, intra in vigoare o noua taxa de drum pentru vehiculele comerciale cu greutate de peste 12 t. Pentru vehiculele straine taxa trebuie platita inainte de a intra pe teritoriul Marii Britanii. Sistemul de plata dedicat vehiculelor straine este operat de Northgate Public Services.
Indiferent de perioada de plata aleasa, taxa are valabilitate de la miezul noptii (00:00:00) pana la o secunda inainte de miezul noptii urmatoare (23:59:59).
 

Daca in perioada pentru care s-a platit taxa acelasi cap tractor va trebui sa care semiremorci diferite, este foarte important ca taxa sa fie platita pentru combinatia cu cea mai mare greutate estimata, asta deoarece taxa este validata in functie de numarul de inmatriculare al tractorului, nu al semiremorcii.
Atunci cand plata taxei de drum se face online, platitorul va primi un SMS sau e-mail de confirmare continand un numar unic de referinta. Daca plata se face cash, acesta va primi chitanta.
Daca proprietarul vehiculului comercial a platit taxa pe un an, prin contul creat pe portal, si in acest interval camionul a fost vandut sau scos din circulatie, se poate cere returnarea banilor. Suma de returnat este calculata folosind formula: (taxa anuala/10) x numarul de luni cat s-a circulat. De exemplu, daca s-a achitat o taxa de 1.000 lire sterline, pentru un camion de 40 t, iar acesta a circulat sase luni, valoarea returnata este de 400 lire.
Transportatorii trebuie sa stie ca platind aceasta taxa nu inseamna ca nu mai trebuie sa le plateasca pe celelalte, uzuale, din Marea Britanie, cum ar fi taxa pentru M6.

Articole similare

Ad