Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flotele de peste 30-40 de vehicule trebuie sa aiba audit energetic

Auditul energetic si cel al ambalajelor: noi provocari ale industriei de transport si logisticaPotrivit OG 22/2008, operatorii economici care consuma anual o cantitate de energie de peste 1.000 tone echivalent petrol au obligatia sa efectueze anual un audit energetic elaborat de o persoana fizica sau juridica autorizata de Agentia Romana pentru Conservarea Energiei, care sta la baza stabilirii si aplicarii masurilor de imbunatatire a eficientei energetice. Aceasta inseamna ca trebuie sa numeasca un manager energetic, atestat de Agentia Romana pentru Conservarea Energiei, sau sa incheie un contract de management energetic cu o persoana fizica/juridica prestatoare de servicii energetice, acreditata in conditiile prezentei ordonante. Rolul acestui manager energetic este de a intocmi programe de imbunatatire a eficientei energetice.
 

Acest audit energetic trebuie reinnoit la fiecare doi si poate costa de la 2.500 de lei, in functie de numarul si tipul masinilor din parc (camioane, autoturisme, microbuze, macarale etc.), de distanta dintre sediul operatorului si cel al auditorului etc.
Lipsa auditului energetic se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei la 15.000 lei si se aplica operatorului economic.
Ce amenzi s-au dat pana acum, cum se face auditul energetic si in ce consta controlul efectuat de ANRE la agentii economici constituie temele de discutie ale uneia dintre dezbaterile organizate in cadrul conferintei Tranzit de pe 1 aprilie, de la Bucuresti.
Pentru inscrieri la conferinta cu tema: „Auditul energetic si cel al ambalajelor: noi provocari ale industriei de transport si logistica”, va puteti adresa redactiei Tranzit la tel.: 021 777 06 98/99 sau email office@traficmedia.ro.
De asemenea, pe aceleasi canale de comunicatie asteptam opiniile Dvs. privind aceasta reglementare precum si sa ne impartasiti experienta Dvs. in cazul in care ati fost controlati pana acum de ANRE. Daca aveti intrebari despre aplicarea acestei ordonante, va rugam sa ni le comunicati.

Articole similare

Ad