Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Căile ferate din Belarus, atacate de hackeri după transportul trupelor rusești

Compania de căi ferate de stat din Belarus a fost vizată de hackeri, în încercarea de a-i perturba operațiunile. Aceștia spun că au reuşit să cripteze un număr semnificativ de servere şi au distrus backup-urile pentru a încetini şi chiar a întrerupe transportul trupelor ruseşti pe calea ferată.

Belarusian Cyber-Partisans, grup de hackeri care se opune regimului Lukashenko, pe care-l şi numesc terorist, a anunţat pe Twitter că a atacat şi compromis cu ransomware sistemul naţional de cale ferată din Belarus. Nu este clar în acest moment dacă problema l afectează și operațiunile de transport feroviar de marfă. Grupul a spus că nu a perturbat sistemele de automatizare și securitate ale căii ferate pentru a evita problemele cauzate de situațiile de urgență. Cu toate acestea, hackerii au spus că fac presiuni asupra Căile Ferate din Belarus să nu mai ajute trupele rusești, pe care le numește „trupe de ocupare care intră în țara noastră”.

Mai multe site-uri ale BelZhD nu funcţionează în prezent, afectând diverse servicii publice, precum achiziţionarea online a biletelor.

Potrivit mai multor surse, Rusia transportă trupe spre Ucraina, prin Belarus, către graniţa dintre cele două ţări. Oficialii din Belarus susţin că mutarea trupelor are loc în vederea unui exerciţiu militar comun.

Foto: railwaypro.com

Articole similare

Ad