Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Liberty Technology Park, fosta fabrica de mobila Libertatea

Proiectul Liberty Technology Park Cluj, dezvoltat de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului Fribourg Investments detinut de omul de afaceri Ion Sturza, a inclus reabilitarea fostelor hale ale fabricii de mobila Libertatea din Cluj-Napoca. Pentru asigurarea unei performante termice superioare si a unei longevitati extinse a cladirii a fost ales Multipor, primul material de termoizolare ecologic, 100% mineral si cu structura solida, conceput special pentru termoizolarea la interior a cladirilor de patrimoniu.
 

Produsele Multipor sunt aduse in Romania de compania germana Xella, producatorul blocurilor de zidarie Ytong.
Costurile mari de exploatare pentru cladirile de birouri, precum si standardele eco impuse pentru proiectele noi, au determinat investitorii Liberty Technology Park sa acorde o atentie deosebita etapei de termoizolare, care a impus protejarea unei cladiri de patrimoniu industrial. Cladirea cu o fatada de caramida aparenta, asupra careia nu s-a dorit a se interveni, a necesitat o solutie de termoizolare la interior aplicata peretilor exteriori de contur. Materialul ales a trebuit sa aiba o greutate redusa, sa fie permeabil la vapori, rezistent la foc si solid, similar cu zidaria. De asemenea, a fost de preferat sa fie un produs natural si ecologic.
“Multipor este un material care a mai fost folosit in lucrari similare din Europa pentru restaurari majore, care au obtinut certificare BREAM. Placarile cu Multipor permit ventilarea, eliminand probleme cauzate de surplusul de umezeala sau condens. Iarna aceasta nu a fost pornita instalatia de climatizare in cladire si, cu toate acestea, temperatura la interior nu a scazut sub 18 grade Celsius”, a declarat ing. Horatiu Somesfalean, Project Manager Liberty Technology Park.

Articole similare

Ad