Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IMI: Clarificări pentru a fi mai operativi în completarea declarației de detașare

Declarațiile de detașare trebuie întocmite astfel încât să acopere perioade mai lungi, dar nu mai mult de șase luni, dacă operatorul de transport știe că respectivii șoferi sunt detașați cu regularitate într-un anumit stat membru.

Potrivit clarificărilor puse la dispoziția asociațiilor patronale de către Comisia Europeană în cadrul sesiunilor de training pentru utilizarea interfeței legate la IMI, declarația de detașare poate avea o durată minimă de 1 zi și una maximă de 6 luni, a precizat Roxana Ilie, UNTRR, în cadrul webinar-ului organizat de Tranzit pe problema Pachetului de Mobilitate și a Directivei Detașării. „În cazul în care detașarea se face pe o perioadă mai scurtă, conducătorul auto trebuie să aibă o declarație de detașare care să îl acopere cel puțin pentru ziua respectivă“, a mai spus reprezentantul UNTRR.

O altă clarificare importantă a făcut referire la faptul că transportatorii au posibilitatea să acopere perioada maximă pentru un șofer detașat, fie pot încărca în platforma conectată la IMI declarații de detașare separate pentru fiecare situație în parte. „Aici trebuie să fie atenți de fiecare dată ca declarația șoferului să fie transmisă prin IMI înainte ca acesta să intre în statul membru în care este detașat.“, a explicat Roxana Ilie.

Articole similare

Ad