Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Protestele șoferilor de camion continuă în Canada. Convoiul a ajuns în Ottawa

Șoferii de camion canadieni ce fac parte din așa numitul „Convoi al libertății“ au blocat autostrada 4 din sudul Albertei, în apropiere de graniţă, o arteră majoră pentru transportul mărfurilor între Canada şi Statele Unite, în semn de protest ca urmare a măsurilor restrictive impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Opozanţii măsurilor sanitare impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 au continuat să manifesteze duminică pentru a doua zi consecutiv în capitala canadiană Ottawa. „În această după-amiază o forţă importantă de poliţie este la lucru în centrul oraşului, continuând să gestioneze mişcarea protestatarilor şi a camioanelor“, a declarat poliţia din Ottawa într-un comunicat, adăugând că resursele lor „sunt sub presiune şi complet ocupate“.

Capitala Canadei a fost, la finalul săptămânii trecute, scena unei ample mişcări de protest, iniţiată mai întâi de şoferii de camion care se opun obligativităţii vaccinării pentru a trece graniţa terestră în SUA, cea mai lungă din lume. Mulţi susţinători care se opun în general restricţiilor sanitare în ansamblu s-au îndreptat spre Ottawa pentru a-i sprijini pe şoferii de camion care au venit în convoi din toată ţara. În semn de solidaritate, şoferii de camion au blocat complet autostrada 4 din sudul Albertei, în apropiere de graniţă, o arteră majoră pentru transportul mărfurilor între Canada şi Statele Unite.

Articole similare

Ad