Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TX Logistik lansează Company Train în Suedia

TX Logistik AB, subsidiara suedeză a germanului TX Logistik AG, își extinde serviciile intermodale interne în Suedia. Începând cu 31 ianuarie, compania de logistică feroviară, care face parte din Grupul Mercitalia (Gruppo FS Italiane), va adăuga rețelei sale o nouă conexiune între Trelleborg și Eskilstuna, la aproximativ 100 km vest de Stockholm. Noul tren va fi operat ca tren de companie pentru specialistul austriac LKW WALTER. Noua conexiune este o nouă piatră de hotar pentru LKW WALTER pentru extinderea transportului combinat pe continentul european.

Sunt planificate 4 curse dus-întors pe săptămână. Într-un tren pot fi încărcate până la 38 de unități, iar majoritatea unităților vor fi remorci. Trenurile vor circula între portul din Trelleborg și terminalul de transport combinat din Eskilstuna, unul dintre cele mai importante terminale din hinterland din Suedia. Traseul circulă prin Frövi, iar timpul de tranzit va fi de aproximativ 7 ore. TX Logistik este responsabil pentru tracțiune, manipularea terminalelor și serviciul pentru clienți. În Trelleborg, LKW WALTER folosește conexiunile cu feribotul către și dinspre Rostock și Travemünde. Prin mutarea transporturilor de pe șosea pe noua rută, ambele companii participă la o reducere suplimentară a CO2.

TX Logistik se confruntă cu o cerere mare susținută pentru transportul de mărfuri pe calea ferată. Compania prevede un potențial de creștere suplimentară în transporturile pe axa nord-sud și în interiorul Suediei. TX Logistik este deja unul dintre cei mai importanți furnizori de transport feroviar combinat de marfă din țara scandinavă.

Pentru lanțul de retail Coop, de exemplu, TX Logistik transportă produse alimentare de 20 de ori pe săptămână între Bro (lângă Stockholm) și Malmö. Compania de logistică feroviară completează și rețeaua internă din Suedia cu linia națională între Trelleborg, Malmö și Eskilstuna. Linia operează în prezent 7 călătorii dus-întors pe săptămână ca sistem de tren deschis.

Articole similare

Ad