Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Carnetele TIR nu vor mai fi acceptate la granita dintre Finlanda si Rusia (biroul vamal Torfyanovka)

Pe baza informatiilor de pe site-ul Serviciului Federal Vamal al Federatiei Ruse ( FCS RF ), din 20 martie 2014 carneteleTIR nu vor mai fi acceptate in regiunea de Nord-Vest la granita finlandeza-rusa ( biroul vamal de la Torfyanovka).
Operatorii de transport care circula prin acest punct de trecere a frontierei cu trafic mare intre Europa si Rusia vor fi obligati sa apeleze la garantii nationale suplimentare. Prin urmare, UNTRR sfatuieste toti operatorii de transport care pleaca la, de la si in Rusia, sa urmeze Recomandarile pentru titularii de carnete TIR in cazul carnetelor TIR refuzate in mod ilegal de catre ofiterii vamali din Rusia.
 

Aceasta noua decizie ilegala a FCS RF este o incalcare directa a Conventiei TIR, precum si deciziile anterioare ale Curtii pronuntate de catre Curtea Suprema de Arbitraj din Rusia, care sfideaza instructiunile guvernului rus luate in ultimele luni in legatura cu Sistemul TIR si constituie un alt semn ingrijorator pentru mediul de afaceri din Rusia.
IRU este in prezent in discutii cu diferite ministere ruse de la toate nivelurile pentru a rezolva rapid aceasta situatie prin repunerea imediata si continuarea pe termen lung a sistemului TIR in Rusia.

(sursa UNTRR)

Articole similare

Ad