Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Congestiile de camioane în Belgia au costat 1,5 miliarde de euro

Federația pentru automobilism și ciclism și Patronatul întreprinderilor belgiene au lansat recent Belgian Mobility Dashboard, un nou instrument care adună diverse date legate de mobilitatea în Belgia. Printre altele, platforma cuantifică costul economic al congestiei rutiere în sectorul transporturilor, iar în 2021 acesta s-a ridicat la 1,5 miliarde de euro.

În versiunea actuală, tabloul de bord al mobilității belgian adună date despre aglomerația rutieră, punctualitatea trenurilor, evoluția emisiilor de CO2 de la nou înmatriculate și în stoc, precum și o hartă a nodurilor multimodale în toată Belgia. În ceea ce privește sectorul transporturilor, înmatriculările vehiculelor grele de marfă pe gaze naturale și electrice au stagnat în 2021 față de 2020, undeva la puțin peste 310 camioane.

O altă statistică interesantă se referă la impactul economic al congestiilor rutiere. Valorile sunt comparate zi de zi cu valorile anului precedent, datele fiind concrete. Așadar, costul total al congestionării traficului pentru tot anul 2021 este estimat la 4,596 miliarde euro, din care 32% reprezintă vehiculele grele de marfă. Prin urmare, deficitul pentru sectorul transporturilor este estimat la 1,53 miliarde de euro.

Articole similare

Ad