Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO România se așteaptă la încă un an de creștere

Compania a vândut anul trecut 2.607 vehicule comerciale noi ușoare și grele, în creștere cu 40% față de anul anterior, dintre care 480 de camioane noi, cu 30% peste numărul din 2020. Și ar fi putut să se livreze și mai mult, declară Andrei Gagea, Business Director în cadrul IVECO România, dacă nu ar fi fost întârzierile de producție și din lanțul logistic, pe care însă producătorul italian, spre deosebire de alți competitori, le-a avut doar spre finalul anului.

Din gama grea au fost livrate atât Trakker, cât și T-WAY, noul vârf de lance pe segmentul off-road. Tot din segmentul de peste 16 t mai există în portofoliu modelele S-WAY și X-WAY. S-WAY a fost lansat în România la începutul pandemiei, când firmele de transport internațional pe distanțe lungi nu mai investeau, ci așteptau să vadă ce se va întâmpla pe piață. Între timp situația s-a schimbat, iar noul model a intrat din ce în ce mai mult în flotele clienților români, care se declară mulțumiți de el, drept pentru care cererea crește atât pe piața noastră, cât și la nivel european. „Gama înnoită ne ajută, avem multe comenzi pentru 2022, calitatea și performanțele vehiculelor au confirmat și ele se află deja în exploatarea unor clienți mari“, astfel că 2022 se va încheia cu performanțe mai bune decât 2021. Cu atât mai mult cu cât termenul de livrare pare să nu constituie o problemă atât de mare ca în cazul competitorilor: firmelor care dau comenzi acum IVEO le garantează, în funcție de model, livrarea în 2022, deoarece dealerii au stocuri și comenzi în derulare. Iar anumite modele care se comandă acum și trebuie produse de la zero pot fi livrate în a doua jumătate a anului.

Prețul autovehiculelor IVECO noi a crescut în 2021 în medie cu 10%, din cauza scumpirii materiilor prime la nivel global.

Circa 30% dintre vehiculele vândute în România au fost finanțate cu ajutorul IVECO Capital, la dobânzi preferențiale, iar condițiile oferite au fost „bune și constante“, cu dobânzi de la 0% (pentru unele utilitare ușoare) până la 1,99%.

Articole similare

Ad