Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris Bus & Coach va livra 7 autobuze Urbino hibride la Câmpia Turzii

Solaris Bus & Coach a semnat contractul cu municipalitatea din Câmpia Turzii pentru livrarea 7 autobuze hibride Urbino, de 10,5 m lungime, cu sistem Mild Hybrid. Valoarea totală a contractului se ridică la 12.390.000 de lei plus TVA, iar vehiculele urmează să ajungă la beneficiar până în septembrie anul acesta.

Odată cu intrarea în operare a celor 7 autobuze Solaris va fi inaugurat primul serviciu propriu de transport public local din municipiul Câmpia Turzii.

Vehiculele comandate sunt dotate cu sistem de propulsie hibrid în serie, constând dintr-un motor de electric Voith, de 35 kW, și un propulsor diesel Cummins, de 187 kW, care îndeplinește standardele de emisii Euro 6. În plus, vor fi echipate cu funcția Stop & Go, prin care motorul diesel se oprește atunci când autobuzul staționează și ușile se deschid, pornind abia după ce supracondensatoarele rămân fără energie. Acest lucru permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și emisiile de poluanți, în comparație cu vehiculele convenționale.

Modelul Solaris Urbino de 10,5 m are o capacitate de 70 de locuri, dintre care 27 pe scaune şi dispune de sistem de încălzire și aer condiționat, porturi USB duale, sistem de anunțuri vocale şi panouri pentru informarea călătorilor. În plus, toate cele 7 vehicule vor fi dotate cu sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă, care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. Potrivit companiei, cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

Articole similare

Ad