Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nokian Tyres lansează o anvelopă concept, realizată 93% din materiale reciclate sau regenerabile

Nokian Tyres prezintă în premieră anvelopa concept Green Step, realizată în proporție de 93% din materiale reciclate sau regenerabile. Tot cauciucul folosit în producţia acesteia este natural, iar uleiurile folosite, cum ar fi uleiul de rapiță, sunt regenerabile. Aproape toți plastifianții, rășinile și adjuvanții tehnologici provin, de asemenea, din resurse regenerabile. În plus, siliciul natural din cenușa de coji de orez este un ingredient principal de umplere pentru benzile de rulare și peretele lateral, iar fibrele de cord regenerabile sporesc rezistența anvelopei.

Aproape fiecare componentă a anvelopei Green Step include și materiale reciclate. De exemplu, negrul de fum utilizat în compușii de cauciuc provine de la anvelopele scoase din uz, iar butilul folosit pe suprafața interioară, și oțelul din centurile de oțel și sârmele de talon din structură sunt în mare parte reciclate.

Nokian Tyres Green Step este o anvelopă de iarnă ce poate rula pe zăpadă și gheață. Unele dintre materialele utilizate pentru anvelopa concept au fost deja folosite la multiple modele anterioare de anvelope Nokian Tyres. „Chiar dacă procesul de proiectare a anvelopelor Nokian Tyres Green Step a început cu aproximativ un an în urmă, acesta este de fapt rezultatul a zeci de ani de inovație și expertiză acumulată în proiectarea sustenabilă a anvelopelor”, a declarat Teemu Soini, Senior Manager, Materials Development, Nokian Tyres. Obiectivul companiei este ca 50% din toate materiile prime utilizate pentru anvelopele Nokian Tyres să fie reciclate sau regenerabile până în 2030.

Articole similare

Ad