Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flotele reprezintă 30% din vânzările Scania România în 2021

Scania a încheiat anul trecut cu circa 500 de camioane noi și 250 second-hand livrate, în condițiile în care „cererea a fost de trei ori mai mare decât capacitatea de livrare“, așa cum declară directorul general pentru România și Bulgaria, Benoit Tanguy.

Circa 80% dintre camioanele livrate sunt autotractoare și restul autoșasiuri, România fiind în mod tradițional pentru Scania o piață unde vinde mai ales modele pentru transport internațional pe distanțe lungi. Dar pentru 2022 intenția este de a păstra volumele pe acest segment și de a crește în ceea ce privește vânzările de autovehicule pentru intern.

30% din volume se datorează flotelor de peste 15 unități – cea mai mare dintre ele fiind de aproape 70 de autovehicule – câtă vreme Scania nu a limitat numărul de camioane comandate de un client, ci singura limită a fost termenul de livrare. 10% sunt camioane înmatriculate în România de clienții multinaționali cu filială aici, și ale căror livrări programate în 2022 nu se cunosc încă.

Profitabilitatea companiei a fost mult mai bună decât în 2020, când Scania a făcut eforturi să-și susțină partenerii în momentele dificile aduse de pandemie, iar cifra de afaceri a crescut și ea, mai ales datorită finanțării și service-ului, câtă vreme 20% dintre vânzări vor produce venituri abia în 2022, la livrarea camioanelor.

Camioanele din noua gamă Scania costă în medie cu 15% mai mult decât modelele disponibile la final de 2020, atât datorită multelor noutăți tehnice aduse, cât și din cauza scumpirii componentelor și materiei prime (oțel, fier, plastic ș.a.). Pe de altă parte, noua tehnologie lansată sub numele Scania Super va aduce și o economie substanțială clienților din punct de vedere al consumului de combustibil, de minimum 8% față de modelul precedent.

Camioanele comandate deja vor fi livrate cu prețul agreat, dar pentru 2023 este dificil de estimat noul preț, deoarece și furnizorilor le este greu să anticipeze cât vor costa componentele anul viitor.

Articole similare

Ad