Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Unul dintre marii transportatori britanici, controlat de fondul de investitii DBAY

51% din actiunile Eddie Stobart Logistics, probabil cel mai emvlematic transportator britanic, au fost puse in vanzare de actionarul sau, Stobart Group, contra unei sume de 280,8 milioane de lire, in conditiile in care cifra sa de afaceri a fost de 475,7 milioane de lire in 2013. Cumparatorul ar urma sa fie fondul de investitii DBAY, care ar trebui sa-i ofere lui William Stobart pozitia de CEO pentru patru ani.
 

In ultimii ani, Eddie Stobart si-a diversificat activitatea, dincolo de transport rutier si logistica, achizitionand mai multe infrastructuri de transport – doua aeroporturi (London Southend si Carlisle) si terminale multimodale pe fluviul Mersey – iar in 2006 a devenit operator feroviar.
In prezent, compania detine 2.500 de ansambluri pentru transport rutier si 600.000 m2 de antrepozite, iar aceste activitati, alaturi de transportul feroviar, sunt grupate intr-o entitate distincta, Eddie Stobart Logistics.
In continuare, Stobart Group s-ar putea implica mai mult in celelalte activitati, de la dezvoltarea de biomasa (prin Stobart Green Energy) la inginerie feroviara, trecand pe la imobiliare si gestionarea celor doua aeroporturi (prin Stobart Air).
Transportul de biomasa, care se face cu circa 8% din flota totala, nu face parte din tranzactia celor 51% din actiuni si Stobart Group isi va pastra si dreptul de a folosi marca Eddie Stobart in cadrul unui acord de licenta.

Articole similare

Ad