Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTP Germania a preluat portofoliul Deutsche Industrie REIT-AG și investește 1 mld. euro pentru dezvoltări logistice „last mile“

CTP Germania reprezintă acum aproximativ 15% din portofoliul CTP și devine a treia piață ca mărime pentru CTP după valoarea brută  a activelor, după Cehia (42%) și România (21%), în urma finalizării ofertei de preluare și delistare a Deutsche Industrie REIT-AG.

Portofoliul achiziționat în Germania este poziționat strategic pentru a acoperi cererea de proprietăți logistice urbane de dimensiuni mai mici, foarte căutate, care ajută companiile chiriașe să răspundă astfel rapid cererilor în creștere rapidă din comerțul online și care constituie fundamentul strategiei viitoare pentru CTP Germania. De asemenea, portofoliul are un potențial ridicat prin creșterea gradului de ocupare, creșterea chiriilor și prin noi oportunități de dezvoltare.

În următorii cinci ani, compania intenționează să investească încă un miliard de euro în dezvoltărea de proiecte industriale și logistice, iar până în 2026 va dubla actuala suprafața închiriabilă a CTP Germania la 3,2 milioane de metri pătrați.

Remon Vos, CEO al CTP și CTP Germania, a declarat: „Piața germană reprezintă o oportunitate pentru investiții, deoarece ne permite să extindem rețeaua CTP pentru a răspunde cererii tot mai mari a chiriașilor pentru logistică urbană într-una dintre cele mai puternice economii europene. Acum vom putea oferi, atât clienților existenți, precum și celor noi, acces la rețeaua transeuropeană de aprovizionare pe piețele de la Marea Neagră și până la Marea Nordului, cu ajutorul rețelei CTP. În timp, vom aduce portofoliul la standardele noastre exigente de ESG, menținându-ne poziția de lider ca singura mare companie imobiliară industrială și logistică paneuropeană cu un portofoliu 100% certificat BREEAM cu calificativul Very Good și peste.“  

Articole similare

Ad