Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou motor de cautare pentru industria transporturilor

Road Freight Specialist (RFS) a lansat in Romania motorul de cautare online roadfreightspecialist.com. Noul instrument de lucru ofera avantajul contactului direct intre expeditorul marfii si transportator, oferind date exacte despre solutiile de transport pentru o anume partida de marfa. Expeditorul marfurilor poate cauta transportatorul potrivit pentru marfa sa, pe baza specializarii fiecarui transportator existent in sistem.
 

Pentru expeditor, contul si utilizarea motorului de cautare sunt gratuite iar detaliile de contact sunt confidentiale. Transportatorul poate utiliza RFS ca motor de cautare fara a instala vreun software si intra in contact direct cu expeditorul marfii. Un transportator apare in rezultatele cautarii pe baza profilului pe care si-l seteaza – specializare pe rute la nivel de cod postal regional, tipul si marimea flotei, tipul de transporturi efectuate (FTL, LTL, grupaj), livrari la ore fixe sau pe timp de noapte, si alte detalii similare.
Noul motor de cautare a fost lansat in ianuarie 2014 in Olanda, este folosit deja si pentru Franta, Spania, Portugalia, Irlanda, tarile Baltice iar din martie, in Romania si Ungaria. Planul de expansiune cuprinde Italia, Bulgaria, Polonia, Cehia si Slovacia, pana in toamna aceluiasi an. „Am ales sa lansam motorul de cautare tara cu tara, pentru a da sansa expeditorilor de marfa sa testeze sistemul chiar daca nu il vor folosi extensiv pe viitor. Ei pot cauta solutii de transport din A in B chiar daca ei au sediul in C. Transportatorii pot si ei testa sistemul pentru o perioada, insa fiind posesori de cont platit, cu siguranta ca au nevoie sa vada intai ce avantaje au“, a spus Stijn Verhagen, account manager RFS Olanda.
Motorul de cautare ofera expeditorului, ca rezultat al cautarii sale, o lista scurta de transportatori a caror specializare pe rute, flota si timpi de tranzit corespunde cu cerintele de transport descrise de expeditor. Decizia de a contacta un transportator sau pe toti, ii apartine expeditorului. Este o economie de timp, tertii nesolicitati sunt eliminati iar transportatorul, la randul sau, primeste doar cereri de transport pe care le poate onora. Sistemul automat de mesagerie SMS alerteaza transportatorul cand primeste o cerere de transport. Profilul detaliat, sistemul de evaluare continua si garantia termenelor de livrare asigura clasificarea transportatorilor in functie de parametri controlabili si obiectivi, eliminand intermediarii nedoriti si comentariile tertilor, specifice portalelor actuale de transport.
Prin acest motor, expeditorii si transportatorii au nevoie de cateva click-uri de mouse pentru a gasi cea mai potrivita solutie de transport sau completare de marfa, in peste 40 de tari. Instrumentul de lucru a fost conceput pentru piata transporturilor internationale, rafineaza cautarea la nivel de cod postal (2 cifre), tip de transport si termen sau fereastra de livrare. Sistemul este independent, complet diferit de portalurile de schimburi de marfuri sau burse de transport, simplifica si eficientizeaza cautarea pentru fiecare tip de utilizator si pastreaza confidentiala fiecare cerere de oferta.

Articole similare

Ad