Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de Satu Mare este in vigoare, dar soferii nu au de unde sa o achite

Consiliul Local a adoptat in ianuarie o hotarare prin care a fost instituita o taxa pentru masinile de mare tonaj care tranziteaza municipiul Satu Mare. Desi a intrat in vigoare la 1 aprilie, taxa nu poate fi aplicata deoarece camionagii nu au de unde sa cumpere ”permisele de traversare”.
Desi in sedinta Consiliului Local Satu Mare din 31 ianuarie, consilierii au votat proiectul de hotarare privind reglementarea circulatiei in municipiu a autovehiculelor cu masa maxima autorizata de peste 3,5 tone, masura efectiva nu a fost pusa in aplicare nici pana in prezent.
 

In sedinta CL in care a fost instituita taxa de tranzit, viceprimarul Marcela Papici anunta ca “cei care traverseaza orasul sunt obligati sa plateasca. Le indicam rute, vor exista protocoale cu benzinariile de la marginea orasului de unde isi vor cumpara un permis de traversare a orasului, se arata in presa locala. Soferii, mai ales strainii, stiu ca peste tot se practica acest sistem de autorizare, cu sau fara taxa”.
Doar ca dupa trei luni, Primaria nu a fost in stare sa scoata la vanzare ”permisele de trecere”, limitandu-se doar la instalarea unor panouri. Singurii care achita tariful prevazut pentru eliberarea autorizatiilor de acces pentru trafic greu in municipiu, sunt soferii autohtoni.
Luminita Surulescu, inspector in cadrul Primariei Satu Mare, membra a Comisiei pentru Siguranta Circulatiei, afirma ca de la inceputul anului, la casieria Primariei au achitat acest tarif 53 de transportatori locali si ca, pana la eliberarea autorizatiei, acestia pot circula in zonele solicitate avand asupra lor chitantele doveditoare.
In privinta transportatorilor din alte judete, lucrurile stau ca la inceputul anului, adica nicicum. Luminita Surulescu motiveaza tergiversarea punerii in aplicare a prevederilor HCL din 30 ianuarie, prin faptul ca inca nu a fost incheiat protocolul cu benzinariile in vederea vanzarii tichetelor de tranzit.
In schimb, mai spune Luminita Surulescu, la intrarile in municipiu au fost amplasate panouri pe care sunt inscriptionate regulile pentru transportatorii straini de oras. Masura inutila, atata vreme cat protocolul cu benzinariile este doar in stadiul de buna intentie, iar transportatorii locali circula in voie, blindati de chitantele eliberate de Primarie pe post de autorizatie.

Articole similare

Ad