Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TH Trucks a vândut anul trecut peste 350 de camioane rulate…

… provenite atât din buy back, cât și de la DAF Used din Olanda, Germania, Italia sau Ungaria, de pe stocul cărora s-au adus modele „decente, cu an de producție minim 2017, cu un kilometraj bun, dar nu atât de multe câte aș fi vrut“.

Firmele românești care au comandat camioane noi și le-au primit cu întârziere le-au păstrat pe cele vechi și le-au returnat mai târziu și au fost și clienți care au denunțat contractele de buy back din cauza exploziei prețurilor la modelele second-hand și a faptului că DAF a acordat buy back deschis, opțional, prin care ei pot beneficia de prețul garantat de producător, pot păstra camioanele sau le pot vinde pe cont propriu. „Dar cei mai mulți le-au păstrat, nu au făcut speculații pentru că nu au timp de asta“, mai arată Adrian Gorcea, COO TH Trucks.

În ceea ce privește producătorul, acesta a beneficiat de faptul că, după câțiva ani în care a pierdut bani din vânzarea de camioane rulate, a putut în 2021 să țină prețurile sus și să obțină profit.

TH Trucks va continua să ofere contracte de buy back, deși politica DAF este foarte restrictivă în privința lor – nu acordă buy back pentru orice client și pentru orice valoare în cazul noului model – „mai ales că și peste trei ani va fi aceeași lipsă de camioane rulate ca acum“.

Articole similare

Ad