Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doar firmele mari sunt eligibile în Spania pentru subvenții destinate vehiculelor electrice

Sectorul de transport din Spania a primit cu surprindere, așa cum arată federația transportatorilor FENADISMER, noul tip de ajutor promovat de Ministerul Tranziției Ecologice, denumit „Moving Fleets“, pentru reînnoirea flotelor de vehicule ușoare cu modele electrice.

În ciuda faptului că ajutorul aprobat, care face parte din Planul de Redresare și Reziliență și a primit un buget total de 50 de milioane de euro, prevede posibilitatea ca toate tipurile de firme, inclusiv microîntreprinderile, să fie eligibile, cerințele impun ca, în practică, doar întreprinderile mari și multinaționalele să fie eligibile, câtă vreme vor fi acceptate numai aplicațiile pentru înnoirea a minimum 25 de vehicule ușoare.

Din punctul de vedere al FENADISMER, această formulă denotă o ignorare absolută a realității de pe piața de transport ușor din Spania, unde activează mai ales din microîntreprinderi și șoferi-patroni. Peste 73% din cele 34.000 de firme care operează în Spania pe acest segment sunt cărăuși independenți și aproape 90% au cel mult cinci vehicule de transport, deci de fapt numai 0,5% dintre companii pot beneficia de un astfel de ajutor.

Articole similare

Ad