Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Auditul este radiografia eficientei energetice a transportatorilor

Auditul energetic face parte din programul de eficienta energetica la nivel european, iar legea este in vigoare in Romania din 2008. OG 22/2008 stipuleaza ca orice consumator de energie, chiar si transportatorii trebuie sa aiba un audit energetic.
Consumatorii de energie se impart in doua categorii un consum de peste 1.000 t echivalent petrol si cei care sunt in intervalul 200-1.000 t echivalent petrol consum anual.
Consumul este calculat specific pe tipuri de activitati sau pe tipuri de vehicule. Auditul pentru societatile de transport se face pe un an de zile estimandu-se un consum mediu. Finalizarea unui audit energetic consta in recomandari prin care sa creasca eficienta si sa se reduca consumul pe unitate de produs. Se poate recomanda utilizarea celor mai performante vehicule, anvelope, lubrifiant si carburant.
 

Flotele cu mai mult de 25 de vehicule ar trebuie sa aiba programe de monitorizare a consumului energetic, recomanda Petronela Grigorescu, auditor energetic in cadrul Casei Auditorilor. „Am facut audit energetic pentru companii de transport si inainte si dupa a implementa un program de monitorizare si cel mai mare impact asupra reducerii consumului pe unitate de produs l-a avut factorul uman“, a mai punctat Petronela Grigorescu in cadrul Conferintei Tranzit.

Subiectul va fi dezbatut pe larg in numarul urmator al revistei

Articole similare

Ad