Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Star Transmission a inceput constructia unei noi fabrici la Sebes

Pe 4 aprilie, Star Transmission, filiala Daimler in Romania, a inaugurat la Sebes lucrarile de constructie la o noua fabrica de montaj de cutii de viteze de ultima generatie 9G-Tronic, cu noua trepte, care va fi operationala din 2016, va ridica investitiile Daimler in tara noastra la peste 300 de milioane de euro si va crea 500 de locuri de munca in localitate.
 

La ceremonia oficiala au participat primul ministru al Romaniei, Victor Ponta – care, printre altele, a promis ca din 2015 se va circula pe autostrada de la poarta fabricii pana la granita cu Ungaria – ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, si numerosi reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, alaturi de Bernd Krottmayer, CEO Star Transmission&Star Assembly, Markus Schäfer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Productiei si Furnizorilor, si Peter Schabert, seful diviziei de transmisii din cadrul Mercedes-Benz.
Noua fabrica o va completa pe cea din Untertürkheim si va permite nu doar satisfacerea cererii tot mai mari de cutii de viteze automate, ci si cresterea profitabilitatii.
Reamintim ca filiala Daimler Star Transmission a fost infiintata in 2001 si de atunci se produc la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteza si sisteme de directie, si tot aici se afla si centrul de tehnologii din care face parte si productia de prototipuri si un centru de instruire. Iar la Sebes, unde in prezent lucreaza circa 1.200 de angajati, s-a inceput montajul de cutii de viteza automate cu cinci trepte in 2013, iar in 2014 a inceput montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj.
In plus, cu sprijin de la Guvernul Romaniei, Star Transmission este una dintre primele companii care ofera un sistem de educatie dual dupa modelul statului german Baden-Wuerttemberg, al carui scop este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba perspective de cariera, asigurand in acelasi timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odata cu inaugurarea Scolii Duale din Alba-Iulia, STC instruieste, alaturi de alte cinci companii din judet, tineri in profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanica sau turnator modelier.

Articole similare

Ad