Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flota spaniolă are costuri în plus de două miliarde de euro/an pentru carburant

Federația transportatorilor spanioli FENADISMER continuă să atragă atenția asupra impactului scumpirii carburanților asupra firmelor din domeniu, câtă vreme prețul motorinei a atins de curând în Spania 1,45 de euro/l, un nivel record, cu aproape 0,35 de euro/l mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Lichiditățile transportatorilor au de suferit, mai ales în cazul patronilor-șoferi, deoarece scumpirile nu pot fi transferate în tarifele percepute de la clienți. FENADISMER estimează că scumpirea combustibilului duce la un cost suplimentar de două miliarde de euro pentru cei 100.000 de transportatori din țară, cât vreme factura lunară a unei firme pentru achiziția de combustibil ajunge la 5.800 de euro.

Creșterile necontrolate de prețuri nu pot fi puse, mai arată federația, numai pe seama situației internaționale de pe piața petrolului, ci și pe seama companiilor care operează în Spania, și care au prețuri înainte de taxe la cel mai înalt nivel din UE, ceea ce a determinat federația să intenteze un proces colectiv, în decembrie 2021, împotriva lor, pentru modul cum au stabilit prețurile în ultimii 14 ani.

Pe de altă parte, federația a aflat că guvernul finalizează în curând Decretul Regal pe care s-a angajat în decembrie 2021, în fața asociațiilor profesionale din transporturi, să-l aprobe, și care include, printre alte măsuri, și stabilirea unei clauze automate de revizuire a tarifelor primite de transportatori de la clienți. Aceasta îi va ajuta pe transportatorii să transmită mai departe inclusiv scumpirile din ultimele 12 luni.

Articole similare

Ad