Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proteste ale șoferilor în Franța – Autoritățile au interzis „Convoiul libertății“

Protestele diferitelor categorii profesionale din Canada, printre care și șoferii de camion, denumite generic „Convoiul libertății“, i-au inspirat pe șoferii de camion din Franța, care au anunțat un protest similar pentru astăzi, 11 februarie, și un altul la Bruxelles, luni 14 februarie.

Sosirea la Paris unor convoaie din mai multe orașe este programată pentru vineri, 11 februarie, la ora 20.00. Din câte se pare, potrivit presei franceze administrația pariziană a interzis așa-numitele proteste Freedom Convoi planificate vineri, în timp ce șoferii de mașini și camioane se îndreaptă spre oraș. Luni, 14 februarie, unii dintre protestatarii francezi plănuiesc să se alăture unei demonstrații majore la Bruxelles, unde primarul a interzis protestele. Convoaiele se organizează online și par să provină din diferite medii politice și ideologice, ceea ce face dificilă estimarea câte vehicule ar putea ajunge vineri la Paris. Dar unul dintre cele mai mari grupuri online are peste 350.000 de membri, iar presa franceză relatează că mai multe șiruri de vehicule au părăsit deja orașe precum Nisa, Bayonne și Perpignan.

Protestele sunt insiprate de cele din Canada, de la finalul lunii ianuarie, iniţiate mai întâi de şoferii de camion care se opun obligativităţii vaccinării pentru a trece graniţa terestră în SUA, cea mai lungă din lume. Mulţi susţinători care se opun în general restricţiilor sanitare în ansamblu s-au îndreptat spre Ottawa pentru a-i sprijini pe şoferii de camion care au venit în convoi din toată ţara. În semn de solidaritate, şoferii de camion au blocat complet autostrada 4 din sudul Albertei, în apropiere de graniţă, o arteră majoră pentru transportul mărfurilor între Canada şi Statele Unite.

Articole similare

Ad